Opinie: O coaliție între ACUM și PSRM va duce la dispariția acestor două formațiuni

O eventuală coaliție între blocul ACUM și Partidul Socialiștilor ar însemna discreditarea totală a acestora în fața alegătorilor. Totodată, pentru alegerile din 2023, acest lucru înseamnă dispariția totală a PSRM și a blocului ACUM de pe scena politică a Moldovei. De această părere este politologul Ruslan Șevcenco, transmite IPN.

Ruslan Șevcenco spune că vorbind despre faptul că trebuie formată o coaliție temporară cu PSRM, blocul ACUM ascunde cetățenilor faptul că după adoptarea pachetului de „deoligarhizare” a Republicii Moldova, se deschide calea pentru a guverna mai departe țara. „Cine va guverna mai departe? Acești 26 de deputați ai blocului ACUM? Ei nu au împuterniciri. Înseamnă că alianța dintre blocul ACUM și socialiști trebuie să fie formată, oficial sau neoficial, pentru următorii patru ani”, spune Ruslan Șevcenco.

Analistul politic Roman Mihăeș este de părere că în situația actuală postelectorală comportamentul blocului ACUM este unul ciudat pentru cei care încearcă să înțeleagă de ce nu merg la discuții cu Partidul Democrat. În opinia lui, eventuale discuții între ACUM și PDM constituie un element normal având în vedere că ambele formațiuni au fost votate de un electorat pro-european. În opinia lui, în spatele blocului ACUM ar fi unii oameni care ar avea interes să revină în politica și businessul moldovenesc. Despre Partidul Socialiștilor, Roman Mihăeș spune că acesta se consultă cu Kremlinul în luarea deciziilor.

În opinia lui, interesul comun al blocului ACUM și PSRM este de a scoate din joc Partidul Democrat și de a instala în funcțiile cheie din stat persoane obediente și să declanșeze alegeri anticipate. „Ei înțeleg că nu pot guverna împreună „pentru că-și ucid electoratul”. „Dacă socialiștii fac o coaliție cu blocul ACUM, în jumătate de an și unii, și alții își pierd cel puțin jumătate din electorat”, a declarat Roman Mihăeș în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV. În opinia lui, stratagema acestor două formațiuni este să obțină alegeri anticipate în baza sistemului proporțional, unde ar încerca să obțină cât mai multe mandate.

Share
240 Vizualizari

One comment on “Opinie: O coaliție între ACUM și PSRM va duce la dispariția acestor două formațiuni

  1. Dimon says:

    Nu prea cred in asa ceva, Natsase cu Dodon si Usatii au mai fost impreuna la masa si au cooperat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *