Onişcenko, nemulţumit de calitatea vinurilor moldoveneşti

Revenirea vinurilor moldoveneşti pe piaţa din Federaţia Rusă depinde de cât de repede autorităţile de la Chişinău vor impune un control asupra calităţii producţiei. Declaraţia aparţine lui Ghenadi Onişcenko, consilier al premierului rus, scrie rus.ruvr.ru.big-oniscenko-nemultumit-de-calitatea-vinurilor-moldovenesti

“Când se va face ordine, lucrurile vor reveni la normal. Producţia necalitativă trebuie interzisă”, a menţionat Onișcenko.

Anterior, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a declarat că a prezentat întregul set de documente cerute de reprezentanţii autorităţii sanitare din Rusia. Potrivit ministrului, Republica Moldova a demonstrat că are un sistem de control fezabil și răspunde pentru ceea ce exportă în Federația Rusă. În altă ordine de idei, Vasile Bumacov a menţionat că vinurile moldoveneşti nu au dispărut de pe rafturile din Rusia, ci ajung pe piaţa rusă prin intermediul altor ţări.

Rusia a interzis, începând cu 11 septembrie, importul de producţie vinicolă din Republica Moldova, acuzând calitatea proastă a vinurilor.

TRM

 

Share
509 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *