ONG-urile din domeniul protecției Drepturilor Omului îl atenționează pe Nicolae Timofti

Moldova_patria_hotnewsMDPreşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, este chemat să nu promulge unele acte adoptate de către Parlament la 3 mai 2013, “prin care sunt compromise eforturile de reformare a sectorului de justiţie”. Apelul vine din partea mai multor organizaţii neguvernamentale, reprezentanţii cărora au semnat o scrisoare publică, adresată şefului statului.

Organizaţiile semnatare solicită, de asemenea, convocarea de urgenţă, în şedinţă extraordinară, a Consiliului Naţional pentru Reforma organelor de ocrotire a normelor de drept pentru a supune dezbaterilor publice funcţionarea CNA, a Procuraturii Generale şi a Curţii Constituţionale.

Totodată, reprezentanţii societăţii civile vin cu mai multe solicitări şi către deputaţi. Aleşii poporului sunt îndemnaţi să respingă în lectura a doua toate actele normative ce vizează reformarea instituţiilor de drept, în special Curtea Constituţională.

Printre organizațiile semnatare se numără Asociația Promo-LEX, Expert-Grup, Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, Centrul de Resurse Juridice, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului, Ambasada Drepturilor Omului, Juriştii pentru Drepturile Omului.

Share
819 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *