Oficial rus: Aplicația Telegram nu poate fi blocată complet

Adjunctul ministrului rus pentru Dezvoltare Digitală, Comunicaţii şi Mass Media, Alexei Volin, a declarat că este de părere că aplicaţia de mesagerie rapidă Telegram nu poate fi blocată în mod complet, informează site-ul agenţiei Tass.

“Nimic nu poate fi blocat complet pe internet. Dacă cei pe care îi blochezi au suficiente resurse intelectuale, materiale şi de IT, atunci pot evita blocarea. Aceasta este o situaţie cu care trebuie să trăim”, a declarat Violin în cadrul unei vizite de lucru la Rostov-pe-Don.

La 13 aprilie, o instanţă din Moscova a blocat accesul la aplicaţia Telegram în Rusia, după ce oficialii companiei care o administrează au refuzat să ofere codurile de decriptare Serviciului Federal de Securitate (FSB).

FSB a intentat o acţiune judiciară contra Telegram în 2017, cerând codurile pentru decriptarea traficului de date al serviciului de mesagerie, care are aproximativ zece milioane de utilizatori în Rusia. În octombrie 2017, o instanţă din Moscova a amendat Telegram cu 800.000 de ruble (14.000 dolari) pentru refuzul de a oferi codurile de criptare.

Share
856 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *