Obama şi Putin au discutat despre securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au vorbit marţi la telefon despre asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă, care vor avea loc luna viitoare, la Soci, a anunţat Casa Albă, informează Mediafax.

_-_poza-crop-650x390-upl_-_photos_-_-articles_25399_31955Cei doi lideri au “discutat despre cea mai bună modalitate de a promova interesele comune ale Statelor Unite şi Rusiei, între care asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice de la Soci, pentru care Statele Unite şi-au propus ajutorul”, a precizat Executivul american într-un comunicat.

Evocarea tematicii privind asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice de Obama cu omologul său de la Moscova se înscrie în seria de propuneri făcute de Washington de a ajuta autorităţile ruse să asigure buna desfăşurare a competiţiei sportive, pe fondul unor ameninţări teroriste.

Luni, Pentagonul a afirmat că Statele Unite sunt pregătite să mobilizeze forţe aeriene şi navale, constând în două nave care vor fi trimise în Marea Neagră în acest scop.

Într-o înregistare video difuzată luni, islamişti din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate în perioada desfăşurării JO de la Soci (7-23 februarie), relansând temerile, după atentatele sinucigaşe sângeroase din decembrie, la Volgograd, un oraş din sudul Rusiei.

Ţn plus, Washingtonul a emis în urmă cu o săptămână o alertă adresată cetăţenilor americani care doresc să fie călătorească la Soci.

Share
571 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *