O profesoară din Soroca li-a lansat cartea de versuri

„Vise de smarald sau de-ar şti mama” este denumirea cărţii, proaspăt ieşită de sub tipar, a Olgăi Gerghelijiu, profesoară la Liceul „Ion Creangă” din Soroca. Pasiunea de a scrie versuri o are încă din copilărie, iar acum visul ei a devenit realitate. Volumul a fost tipărit în o mie de exemplare şi va ajunge în toate bibliotecile din şcolile raionului Soroca, relatează Mesager.

Ideea de a scrie o carte s-a născut după ce Olga Gerghelijiu a ascultat melodia „Ca prima oara”, pe versurile lui Grigore Vieru. Poetul, spune ea, i-a marcat întreaga viață, a motivat-o să îşi adune toate amintirile, trăirile și visele într-o carte, ca să le rămână amintire şi celor care îşi doresc să îi citească gândurile.

„Încerc, prin această carte să-i sensibilizez pe toţi cei care mai cred în carte. Pun accent şi îndemn copiii să-şi iubească şi să-şi respecte părinţii. Încerc astfel să ridic un monument de cuvinte celor care ne-au dat viaţă, celor care m-au învăţat arta tăcerii şi ascultării”, a declarat autoarea cărţii.

La evenimentul de lansare, mai mulți elevi au recitat poezii și au citit fragmente din noua carte.

Prietenii Olgăi Gerghelijiu, care au venit să o susţină, spun că i-a impresionat profund textele și felul ei de a scrie. Ei spun că o cunosc ca o fire sensibilă la frumos și felul ei de a simți altfel viața.

„O carte de foarte mare valoare pentru că este despre destinul nostru omenesc, este despre copilărie, despre nepoţi. Este o carte de morală, de educaţie şi o sărbătoare de suflet pentru profesoară, pentru că a dat dovadă de talent, o carte foarte bine structurată”, a menţionat Ana Bejan, profesoară.

„Esenţa cărţii mi-a împărţit sufletul în patru cadrane, cum este şi cartea. M-au impresionat foarte mult metaforele. Pe Olga Gerghelijiu o cunosc de foarte mult timp, dar niciodată nu mi-am imaginat că voi avea la ore o dirigintă scriitoare”, susţine Vladislava Chistol, elevă.

„Este un miracol cum de reuşeşte, poate pe cei mai neobservaţi copii la lecţii, poate pe cei mai modeşti copii să-i transforme în adevăraţi eroi, să-i transforme în luptători, în oameni curajoşi. În cazul ei funcţionează bunătatea universală, de ce dăruie, de aceea primeşte mai mult”, afirmă Angela Muşenco, şef adjunct al Direcţiei Învăţământ Soroca.

Cartea a fost editată în o mie de exemplare. Acum, autoarea lucrează la o nouă ediţie.

Share
864 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *