O pisică japoneză celebră a primit statutul de zeiţă

Tama, o pisică niponă care a devenit o veritabilă vedetă mondială în urmă cu opt ani, după ce a fost numită “şef de gară” într-o localitate feroviară din vestul Japoniei, a primit postum statutul de zeiţă, duminică, după ceremonia ei funerară, la care au asistat câteva mii de persoane.

descărcareTama, care a avut parte de funeralii spectaculoase, a devenit “şef de gară” în urmă cu opt ani, întrucât a contribuit decisiv la redresarea financiară a unei companii feroviare nipone, prin faptul că prezenţa ei în acea gară atrăgea numeroşi turişti, informează bbc.com.

Jacheta şi cascheta ei, create pe comandă, au devenit devenit de-a lungul anilor o prezenţă constantă în staţia Kishi din vestul Japoniei.

Tama a murit la vârsta de 16 ani, din cauza unei insuficienţe cardiace, pe 22 iunie, transmite Mediafax.

Zeci de reprezentanţi ai unor companii nipone şi mai multe mii de fani au participat duminică la funeraliile pisicii Tama, realizate potrivit canoanelor religiei şintoiste, în timpul cărora celebra pisică a primit statutul de zeiţă.

Mitsunobu Kojima, directorul companiei feroviare Wakayama Electric Railway, a oferit felinei decedate şi un titlu special postum – “şef de gară permanent onorific”.

Oficialul nipon a spus că Tama a contribuit cu aproximativ 1,1 miliarde de yeni (8,9 milioane de dolari) la economia locală.

 

 

Share
1.878 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *