O palmă de la Voronin pentru Tkaciuk

Nu mai este nici un secret pentru nimeni că în PCRM sunt cel puțin două tabere, una condusă de bătrînul Vladimir Voronin, iar alta condusă de extremistul Mark Tkaciuk. Nu mai este nici un secret că în acest partid, toate deciziile sunt luate de tabăra extremistă, ori cum se mai spune, de talibanii lui Tkaciuk, din simplu motiv că după numeroasele plecări, aceștia au devenit majoritari.

tkaciuk1Pînă azi, Vladimir Voronin a susținut totuși politica dusă de Tkaciuk, chiar dacă tot ce a încercat să organizeze “emineța cenușie” a comuniștilor, s-a soldat cu eșec. Din 2009, de cînd au pierdut puterea, comuniștii mereu au călcat pe greblă, iar micile victorii, s-au datorat doar din cauza disensiunilor din fosta alianță de guvernare.

Din cauza eșecurilor suferite, se pare că Voronin a rămas dezamăgit de capacitățile și politica lui Tkaciuk. Astfel se explică boicotarea ședinței extraordinare, ce a fost convocată azi chiar de fracțiunea PCRM.

Iar deputații comuniști,  nu au putut explica de ce nici liderul lor nu a venit la şedinţa parlamentului, pe care fracţiunea o considera extrem de importantă.

Tocmai cinci deputați comuniști, în frunte cu Vladimir Voronin au lipsit. Ceea ce înseamnă o palmă dată lui Tkaciuk. Este un an electoral, iar pînă acum, din cauza politicii extremiste a PCRM-lui, au plecat numeroși membri simpli, primari de sate și orașe, consilieri și chiar președinți de raioane. Iar Voronin este conștient că trebuie urgent să pună mîna pe cîrmă, pentru a opri scufundarea partidului. Părerea mea, este că șansele de reușită ale lui Voronin, sunt minime sau chiar nule. Totuși el o să să încerce, pentru a menține PCRM măcar la 10-15%.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că biroul permanent al Parlamentului se va întruni în ședință pînă pe data de 3 februarie, cînd începe sesiunea de primăvară-vară a Legislativului, pentru a decide data cînd va avea loc prima sesiune plenară. Pînă atunci la sigur comuniștii nu vor mai convoca nici o ședință extraordinară.

P.S.
În cazul în care Tkaciuk nu-i un mazohist politic.

Ion Harghel/VoxPublika

Share
1.461 Vizualizari

6 comments on “O palmă de la Voronin pentru Tkaciuk

 1. Viorica says:

  Fisurile care au aparut in PCRM chiar sunt fatale acestui partid si se vede ca apar multe disensiuni dintre membrii acesuia. Asta inseamna ca directia tinuta de acestia este una total gresita si acum sint timpurile cind nu stiu cum sa se mai remarce,ce trebuie sa faca si care le sunt scopurile. Nu mai merita sa existe un astfel de partid!

 2. Radion says:

  Mdaa… demult priveam eu la PCRM cum se destrama si iata ca acesta se pare ca va fi ultima ruptura ce va duce acest partid la cimitirul politic. Dar asta nu are de ce sa nu bucure, asta inseamna ca in Moldova democratia va inflori si tara se va moderniza.

 3. Aliosha Plamadeala says:

  Un articol de nota 10 cu plus. Iata dovada ca tinerii se dovedesc a fi mai ageri decit vechii vulpoi politici. Tkaciuk s-a prins in propria capacana, si nu pentru prima data.

 4. Ioan says:

  Totusi odat[ ce legislativul are o mojoritate parlamentara democratică e necesar de adoptat o lege ca nimeni să nu se comporte indecent în legislativ, PMAN organizînd marşurile. De asemenea ar trebui de găsăit unele regelmentări şi pentru presa care prin complicitate instigă şi susţine acest extremism. E neecsară o conlucrare între experţii europeni, sacanţii de la ASM şi experinţa mondială, pentru a stopa infromaţia şi activitatea distructivă a unor lideri, care încalcă BUNUL imţ făcînd referire la unele norme gen dreptul la libera exprimare şi imunitate parlamentara

 5. Liviu says:

  Tkaciuc mereu a vrut sa se evidentieze,si unicul obiectiv al lui este locul lui Voronin. Acesta vrea sa devina urmasul tronului,de unde sa scurga cit mai multe beneficii posibil. Deci aceasta pozitie radicala pe care o tine este indreptata anume spre atingerea aceastui, spre obtinerea unui control cit mai mare asupra partidului. Totul e in zadar insa,acestia sunt pe marginea prapastiei si chiar nimeni nu-i mai ia in serios.

 6. Oleg says:

  Numai este asa de destept Tkaciuc um le pare unora. Nu sunt in stare de nimic comunistii, sfirsitul lor este pe aproape. Comportamentul deputatilor comunisti este unul anti-sistem, anti-popor ca altfel nu pot sa intelg cum Voronin a putut sa se bucure, mai mult chiar, sa sustina restrictiile impuse nejustificat asupra vinurilor moldovenesti de catre Kremlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *