O nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă

Parlamentul va examina astăzi, 11 decembrie, o nouă moţiune de cenzură împotriva Executivului condus de premierul Iurie Leancă. În noua moţiune de cenzură contra Guvernului, deputaţii comunişti s-au arătat nemulţumiţi de parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la Summit-ul de la Vilnius.

big-legislativul-va-examina-o-noua-motiune-de-cenzura-impotriva-guvernului-leancaComuniștii au mai menționat că parafarea Acordului de Asociere cu UE s-a făcut în grabă și cu ochii închiși, iar documentul lichidează Constituția Republicii Moldova și statul moldovenesc. Totodată, comuniștii sunt nemulțumiți de faptul că până la momentul actual acordul nu a fost publicat în limba de stat.

“Guvernul Leancă și-a depășit atribuțiile constituționale. Parafarea acordului a îndepărtat și mai mult perspectivele reintegrării țării”, a mai declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Aceasta este a patra moţiune de cenzură înaintată de deputaţii comunişti în ultimul an împotriva Executivului. Anterior, PCRM a venit cu moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, fiind nemulţumiţi de concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, de politicile de dezintegrare a ţării şi de decizia de instituire a punctelor de control migraţional la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană, care au fost respinse de Parlament.

Singura moțiune care a trecut a fost cea privind acordarea votului de neîncredere activităţii Guvernului Filat 2, care a fost demis pe 5 martie curent.

Comuniștii au mai înaintat Legislativului moţiuni simple privind acordarea votului de neîncredere ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, şi ministrului Educaţiei, Maia Sandu, care nu au fost susținute de majoritatea parlamentară.

TRM

Share
655 Vizualizari

One comment on “O nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă

  1. Alexandru says:

    Cred ca cele mai corecte prognoze au fost aduse de catre Igor Corman , inclusiv chair si aceasta motiune va esua fiindca nu se bazeaza pe careva argumente legale ci se soldeaza ca o invidie din partea comunistilor pentru succesul Guvernarii in procesul Integrarii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *