O nouă bancnotă de 10 euro va fi pusă în circulație în septembrie 2014

Noua bancnotă de 10 euro a fost prezentată luni de Banca Centrală Europeană. Pentru a preveni problemele apărute la lansarea noii bancnote de 5 euro în mai anul trecut, BCE a informat din timp băncile pentru a-şi adapta bancomatele pentru noua bancnotă de 10 euro.

ECB-EU-EUROZONE-MONEY-BANKNOTESBCE a acordat asistenţă tuturor băncilor în a-şi adapta bancomatele pentru a accepta noua bancnotă de 10 euro din seria Europa, care va fi pusă în circulaţie la data de 23 septembrie 2014.

O premieră pentru seria de bancnote ”Europa” este faptul că în cazul bancnotei de 10 euro, deumirea monedei euro va fi inscripţionată şi cu caractere chirilice (EBPO), nu numai cu caractere latine (EURO) şi greceşti (EYPΩ), ca urmare a aderării Bulgariei la Uniunea Europeană în anul 2007.

Seria benficiază de noi elemente de securitate împotriva contrafacerii. Banca Centrală Europeană urmează să înlocuiască, în timp, şi hârtiille de 20, 50, 100, 200 şi 500 de euro.

Bancnotele din seria Europa şi cele din vechea serie vor circula o vreme în paralel, şi nu există o limită de timp până la care vechile devize sunt convertbile.

Eco

Share
574 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *