O femeie cu cinci transplanturi a putut aduce pe lume un copil perfect sănătos

qatar-femeieO femeie originară din Qatar, Fatema Al Ansari (26 de ani), beneficiara a cinci organe transplantate, a reuşit să aducă pe lume un copil absolut sănătos, la Miami. Este primul caz de acest gen în lume, au declarat medicii care au asistat naşterea prin cezariană, la conferinţa de presă susţinută miercuri la Jackson Memorial Hospital, relatează BBC şi ABC.

“Am consultat literatura de specialitate şi, conform datelor noastre, acesta este primul caz în lume cînd un copil este adus pe lume de o femeie cu cinci transplanturi”, a declarat un reprezentant al spitalului.

Medicii americani au menţionat că în Europa au fost aduşi pe lume copii de femei care au avut doar două organe transplantate.

La vîrsta de 19 ani, tinerei Al Ansari i-a fost depistat un cheag de sînge într-o arteră cervicală, care i-au afectat organele abdominale. În 2007, ea a fost supusă la Miami unei intervenţii pentru transplanturi de ficat, pancreas, stomac, intestin subţire şi gros.

“Este un sentiment greu de exprimat”, a spus tînăra mămică, strîngîndu-şi fetiţa la piept. Sarcina ei a decurs cu mici complicaţii, însă medicii spun că femeia ar mai putea naşte o dată.

Anul trecut, chirurgii americani au transplantat 30 de rinichi după principiul dominoului. În acest lanţ de 60 de operaţii au fost implicate 17 instituţii medicale din 11 state din SUA.

Share
2.207 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *