Număr record de candidați la funcția de președinte al Ucrainei

Comisia Electorală Centrală din Ucraina a înregistrat un număr de 24 de candidați la alegerile prezidențiale prevăzute pentru 25 mai, după încheierea termenului limită de depunere a candidaturilor luni dimineață, informează agenția de presă Agerpres.

Tymoshenko1Toți cei 24 de candidații au depus o garanție de 2,5 milioane de grivne (aproximativ 233.000 dolari) pentru a putea concura în alegeri, dar până acum numai șapte dintre ei au obținut deja statutul de candidat oficial la funcția de președinte al Ucrainei.

Iulia Timoșenko (53 de ani), care și-a confirmat participarea la scrutin, intensificându-și campania, deși — după cum remarcă EFE — nu acumulează decât 10% din sprijinul popular în sondaje. Dar ea pare a fi hotărâtă să-și ia revanșa după ce a fost învinsă în 2010 de către Viktor Ianukovici.

Toate sondajele îl indică pe oligarhul Piotr Poroșenko, unul dintre cei mai bogați oameni din țară și un apropiat al fostului președinte prooccidental al Ucrainei, Viktor Iușcenko, drept favoritul cu prima șansă la apropiatele alegeri anticipate din Ucraina.

 

Share
2.195 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *