Noului director de la Institutul de Neurologie vine “să economisească”

„Vom pune accent pe tinerii specialiști și pe dezvoltarea serviciilor neurochirurgicale performante. Urmează să identificăm soluțiile pentru a economisi cât mai multă energie, iar banii adunați să-i canalizăm în alte direcții. Există niște proiecte de eficiență energetică pe care le vom aplica în viitorul apropiat”, a spus noul director al instituției Andrei Uncuța, pentru portalul e-sanatate.

zmpgJUyU1GV3AtKa1OZsDwAndrei Uncuța a fost ale în urma unui concurs organizat de către Ministerul Sănătății. Acesta a constat în pregătirea și prezentarea unui plan de management, dar au fost luate în calcul și studiile, capacitățile manageriale și experiența în domeniul sănătății.

Nou director spune că nu va susține, la fel ca și predecesorul său, tentativele de absorbție a instituției. „Există diferite modalități de instituirea a unui management comun, inclusiv peste hotare, unde aceste decizii se iau destul de frecvent. Credem că absorbția instituției nu este cea mai bună decizie, există și alte căi, precum instituirea unui consorțiu sau a unui bord de administrare”, a mai spus noul director.

Andrei Uncuța a fost prezentat colegilor săi în calitate de director pe data de 21 februarie.

 

Share
726 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *