Noii membri ai Guvernului Filip, învestiți în funcție

Membrii noi ai Executivului – ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, au depus astăzi jurământul. La eveniment au participat premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a exercitat temporar interimatul funcției de președinte al țării şi a semnat decretul de numire în funcție a miniștrilor.

Prim-ministrul Pavel Filip i-a felicitat pe noii membri ai Executivului și s-a arătat convins că fortificarea echipei guvernamentale va aduce noi rezultate în domenii prioritare pentru Guvern, în care au fost promovate reforme și inițiative importante. „Dosarele pe care le luați nu sunt simple, practic nu aveți timp la dispoziție pentru a vă bucura de numirea în funcție – intrați nemijlocit în realizarea obligațiunilor de serviciu. Importantă aici este experiența managerială pe care o aveți și eu am toată certitudinea că împreună vom reuși”, a spus premierul.

Potrivit președintelui Parlamentului Andrian Candu, noii miniștri au experiența necesară și vor putea înregistra performanțe în domenii cheie pentru țara noastră: „Atât domeniul sănătății, muncii și protecției sociale, cât și cel al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului sunt domenii în care sunt importante schimbările, pentru ca și cetățeanul să le simtă”.

Tot astăzi, premierul Pavel Filip i-a prezentat pe noii miniștri colectivelor de muncă pe care le vor conduce. Premierul a mulţumit fiecărei echipe în parte pentru eforturile depuse, menţionând că acestea urmează a fi continuate pentru a îmbunătăți lucrurile în ambele domenii și a soluționa problemele existente. Astfel, drept priorităţi pentru domeniul sănătății, premierul a menționat lansarea reformei spitalicești, dar și continuarea reformelor în sănătatea publică, în sistemul de acordare a gradului de dizabilități și în sistemul de pensii.

Pentru ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, premierul a evidențiat sarcini precum elaborarea unui master plan pe țară privind aprovizionarea cu apă și canalizare, dar și îmbunătățirea situației în domeniul irigării și cel forestier.

Share
721 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *