Noii acționari MAIB au avut o întâlnire cu președintele băncii, Natalia Vrabie

maib4Serviciul de presă a unuia din acționarii MAIB, Benyamin Rosenberg, a anunțat astăzi presa că a avut o întrevedere cu Președintele MAIB, Natalia Vrabie.

În rezultatul întâlnirii Investitorul german apreciază situația create în jurul MAIB drept “o opinie subiectivă a unei persoane fizice” și un “scenariu raider” creat în mod artificial. Administrația MAIB nu a comentat deocamdată declarațiile acționarului său.

“Sunt în Moldova deja de 6 ani. Însă o asemenea panică creată pe loc gol văd prima dată… Cine sunt aceşti raideri? Nimeni nu dă nici o explicaţie. Nici una! Ieri, când în sfârşit am avut ocazia să mă întâlnesc cu dna Vrabie, am întrebat-o “despre ce merge vorba în această poveste – raideri, emoţii, cuvinte goale???” Dumneaei nu mi-a dat nici o explicaţie, nici un detaliu!!! Am întrebat-o: “Sunt eu raiderul?” – “Nu…” Deci?”, a declarant pentru presă Benyamin Rosenberg.

El a afirmat că “sunt absolut sigur că această istorie este doar o poveste subiectivă a unei persoane fizice”.

“Nu e bine ca o ţară democratică să-şi rezolve interesele personale prin intimidarea investitorilor reali care aduc bani reali în afacere. Cine va mai investi în sectorul bancar din Moldova, dacă statul va susţine crearea panicii pentru satisfacerea unor interese personale. Sunt într-adevăr extrem de îngrijorat de acest “scenariu raider” creat în mod artificial. Şi sper foarte mult ca autorităţile Republicii Moldova să dea dovadă de raţionalitate şi bun simţ şi să păstreze o poziţie calmă”, a mai declarat Benyamin Rosenberg.

Acționarul afirmă că a investigat situația în cauză prin intermediul avocaților săi. El a constat că toate tranzacțiile cu acțiunile MAIB și din UE și din Republica Moldova sunt doar niște tranzacții de afaceri. Acționarul susține că a insistat să investigheze fiind îngrijorat de situația în jurul băncii.

Cu puțin timp înainte, acționari MAIB, au transmis Guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, o scrisoare prin care au învinuit conducerea băncii de “numeroasele cazuri de abuz şi corupţie”, “furturi de la bancă şi devalorizare acţionară”, netransparență, “implicare în mod sistematic în acte de spălare de bani în volume destul de mari”, “influențarea persoanelor responsabile din cadrul BNM prin intermediul ameninţărilor, mitei şi altor metode „murdare” şi ilegale”, “încercări de corupere a oficialilor din cadrul BNM cu scopul realizării intereselor exclusiv personale al preşedintelui MAIB, d-na Natalia Vrabie.

Share
5.857 Vizualizari

2 comments on “Noii acționari MAIB au avut o întâlnire cu președintele băncii, Natalia Vrabie

  1. […] Investitorul german Benyamin Rosenberg (nu stiu care din firme îi aparține) este și el nemulțumit de utilizarea de către Natalia Vrabie a etichetei ”atac raider”. El o acuză pe Natalia Vrabie că își apără interesele personale. Mai interesant este că noii acționari acuză managementul de spălare de bani sistematică. […]

  2. […] atunci când o bancă are probleme financiare sau există probleme de management. Într-adevăr noii acționari au acuzat fostul CEO (foarte longeviv) că nu a administrat banca, ba chiar că ar f… O acuzație care ar merita investigată (asta în cazul în care infomoldova.net nu manipulează). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *