Noi reguli în Parlament

Deputaţii au aprobat în şedinţa de astăzi, 12 decembrie, în lectura a doua proiectul de lege ce prevede modificarea şi completarea Regulamentului Parlamentului.
646x404
Potrivit noii versiuni a Regulamentului Parlamentului, deputaţii nu mai au voie să vină la şedinţele Legislativului cu megafoane, să blocheze tribuna centrală și accesul la microfoane.
Iniţiativa prevede că formularea unei întrebări nu poate depăşi un minut, iar fiecare răspuns nu poate depăşi două minute. Luările de cuvânt ale deputaților vor fi de cinci minute şi nu şapte, cum era până în prezent. Pe durata procedurii de vot, deputaţilor nu li se dă cuvânt, ei fiind obligaţi să respecte liniştea, ordinea şi să se afle la locurile lor prestabilite.

Totodată, fiecare fracţiune parlamentară va putea solicita pauze în şedinţa în plen cu durata de până la 30 minute. Durata cumulativă a pauzelor solicitate de o fracţiune parlamentară, pe parcursul unei şedinţe a plenului Parlamentului, nu va putea depăşi 60 de minute. La depăşirea acestui termen, acordarea pauzelor va putea fi decisă doar prin votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Deputaţii care vor încălca Regulamentul vor fi sancţionaţi de Serviciul Special al Parlamentului. Aleşii poporului care nu se vor conforma deciziilor acestuia, dar şi ale preşedintelui Legislativului, vor rămâne fără 25 la sută din salariu şi indemnizaţii, iar dacă vor opune rezistenţă, le va fi tăiat jumătate din salariu.

TRM

Share
594 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *