Nicolae Timofti: Populația din Găgăuzia a fost dusă în eroare

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti cheamă cetățenii la unitate și îndeamnă să nu ne lăsăm duși în eroare. Președintele numește referendumul din sudul republicii ca fiind “niște acțiuni a liderilor iresponsabili care nu îndeplinesc dorințe populației, dar au îndeplinit o comandă politică” și se arată convins că referendumul este ilegal și neconstituțional.

images (1)“Eu aș chema cetățenii la unitate și i-aș îndemna să nu ne lăsăm duși în eroare. Ceea ce s-a întîmplat în Găgăuzia, în raioanele Ceadîr-Lunga, Comrat și Vulcănește, sunt niște acțiuni a liderilor iresponsabili, care nu îndeplinesc dorințe populației, dar au îndeplinit o comandă politică din interior. Ei trebuie să-și dea seama că niciodată minoritatea nu a avut dreptul să conducă cu majoritatea”, a declarat președintele țării la emisiunea Fabrika.

Nicolae Timofti a mai afirmat că populația din regiune a fost dusă în eroare. “Noi am promovat politica de integrare europeană nu pentru binele unui grup de cetățeni, separați de cei din Autonomia Găgăuza, iar ei o interpretează altfel din interese politice. Eu nu găsesc premize pentru a ne dispersa, de a nu merge împreună fiindcă majoritatea populației și-a determinat poziția și calea spre integrarea europeană”, a mai spus președintele, care consideră că din start acest referendum este ilegal și neconstituțional.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a deschis un dosar penal pe faptul samavolniciei comise în procesul organizării referendumului din UTA Găgăuzia, iar la Chișinău plebeiscitul a fost catalogat drept o tentativă de destabilizare a situaţiei în regiune.

Share
662 Vizualizari

One comment on “Nicolae Timofti: Populația din Găgăuzia a fost dusă în eroare

  1. Gicu Arpenti says:

    Aici sunt deacord cu Nicolae Timofti , oamenii din Gagauzia au fost manipulati pentru a participa la referendmul ilegal din regiune cu finantare din exterior . Aceste lucruri au fost implimentate in mod intentionat pentru a destabiliza curusul european al RM .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *