Nicolae Timofti a avut o convorbire telefonică cu președintele APCE, Jean-Claude Mignon

20799-13679-95922-72

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o convorbire telefonică cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon. Acesta și-a exprimat îngrijorarea față de adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a unor legi, care, în opinia sa, ar putea periclita parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că va studia legile respective și va lua o decizie în strictă conformitate cu Constituția.

Șeful statului l-a informat pe Jean-Claude Mignon despre inițierea unor consultări cu fracțiunile parlamentare, în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru.

Nicolae Timofti s-a arătat convins că în viitorul apropiat Parlamentul va acorda vot de încredere unui nou guvern, care să continue procesul de aliniere a Republicii Moldova la standardele și valorile Uniunii Europene.

Publika.md aminteşte că, în cadrul şedinţei Parlamentului de vineri, 3 mai, PLDM şi PCRM au votat mai multe proiecte de legi, care au fost dur criticate de partenerii internaţionali.

Tot într-o convorbire telefonică, Comisarul European pentru Extindere, Štefan Füle, i-a sugerat lui Nicolae Timofti, să nu promulge pachetul de legi votat de PLDM şi PCRM.

Şi purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru Politică de Vecinătate şi Extindere, Peter Stano, a declarat că legile adoptate, vineri, de Parlament sunt o ameninţare pentru instituţiile statului şi un obstacol pentru dezvoltarea democratică a Moldovei.

Share
922 Vizualizari

One comment on “Nicolae Timofti a avut o convorbire telefonică cu președintele APCE, Jean-Claude Mignon

  1. Mihail Moraru says:

    Vladimir Timofte s-a deconspirat,oficializindu-si apartenenta politica la grupul criminal,capul careia este Vladimir Filat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *