Necuplarea centurii de siguranță și discuțiile la telefon, printre cele mai frecvente încălcări ale șoferilor

După instalarea camerelor video în intersecţiile capitalei, numărul accidentelor rutiere este în scădere, anunţă Poliţia Rutieră. Sistemul de supraveghere video funcţionează fără probleme, iar după 1 februarie, şoferii care încalcă regulile de circulaţie vor primi amenzile prin poştă, transmite trm.md.

ambuteiaj-chisinau-640x480Camerele video din intersecțiile capitalei înregistrează non-stop încălcările din trafic, iar sistemul a fost certificat. Deocamdată, șoferii sunt avertizați cu scrisori trimise prin poștă, în cazul în care au încălcat Regulamentul circulației rutiere. Aceștia salută instalarea camerelor video de supraveghere.

După primele două săptămâni de funcționare a sistemului de supraveghere video, șoferii din capitală au devenit mai atenți la regimul de viteză. Dar, aceștia încalcă în continuare unele reguli, nu își cuplează centura de siguranță și vorbesc la telefon.

De la implementarea proiectului de monitorizare şi control al traficului rutier au fost expediate peste 16 mii de scrisori de avertizare şoferilor care au comis abateri de la prevederile legale. Pe viitor, poliția intenționează să instaleze și mai multe camere video în suburbiile capitalei și pe traseele naționale. Anul trecut, în Moldova s-au produs 2600 de accidente rutiere. Aproape 300 de oameni au murit şi peste 3000 au suferit diferite traumatisme.

Share
561 Vizualizari

One comment on “Necuplarea centurii de siguranță și discuțiile la telefon, printre cele mai frecvente încălcări ale șoferilor

  1. Ioan says:

    Cele mai frecvente nereguli au loc la zebrele pentru pietoni. Nu este respectata distanta pana la ele. Maxitaxi acoreră semafoarele. Opresc in aproierea zebrelor sau chiar pe ele. asta se oservă des la ânceputul străzii Miorița unde sunt cateva magazine cu parcări artificiale în detrimentul trecătorilor. Acolo s-ar potrivi s stee voluntari cu camere video/ Ar trebui de comparat după 1 februarie care e eiciența camerelor videio. Scade ori ba numărul accidentelor. O altă măsură ar trebui să fie cresterea amenzii pana la un salariu mediu anual al unui profesor de la liceu. Acolo se pune bazele viitprilor cetățeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *