Natalia Gherman va efectua o vizită oficială în Canada

Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua, în perioada 11-13 decembrie curent, o vizită oficială în Canada, la invitaţia ministrului de Externe canadian, John Baird.GetFile (2)

Aceasta este prima vizită pe dimensiunea bilaterală a unui ministru moldovean de Externe în Canada în istoria relaţiilor moldo-canadiene, care au marcat anul trecut cea de-a 20-a aniversare.

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei de la Chişinău va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, după care ambii miniştri vor participa la ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa.

Pe parcursul aflării în Canada, demnitarul moldovean va avea întrevederi cu Speakerul Senatului, Noël Kinsella, cu ministrul pentru Comerţ Internaţional, Ed Fast, cu ministrul Cetăţeniei şi Imigraţiei, Chris Alexander, cu preşedinţii comisiilor pentru Afaceri Externe din ambele Camere ale Parlamentului şi va purta discuţii cu membrii Grupului de prietenie Canada-Moldova.

Programul vizitei în Canada include şi o deplasare în oraşul Montreal, unde va avea loc o întîlnire cu reprezentanţii comunităţii moldovenilor din provincia Quebec.

Totodată, oficialul moldovean va participa, în calitate de invitat special, la discuţii în cadrul unei mese rotunde organizate de Universitatea Carleton din Ottawa, cu genericul „Moldova şi Parteneriatul Estic: Calea spre reformă”.

Moldpres

Share
579 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *