Natalia Gherman a coprezidat reuniunea înalţilor oficiali RM-UE privind liberalizarea regimului de vize

gherman2Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a coprezidat astăzi, cu Directorul General al Directoratului pentru Afaceri Interne (DG Home) din cadrul Comisiei Europene, Stefano Manservisi, reuniunea înalţilor oficiali RM-UE privind liberalizarea regimului de vize.

Reuniunea a avut drept scop informarea despre nivelul de implementare a condiţionalităţilor fazei a II-a a Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, precum şi ultimele evoluţii în realizarea reformelor în domeniul justiţiei şi afacerilor interne. Totodată, în cadrul reuniunii au fost discutate priorităţile şi calendarul Dialogului RM-UE pentru perioada imediat următoare.

Directorul General DG HOME, Stefano Manservisi, a felicitat RM pentru progresul substanţial realizat în implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize (PALV), singura ţară din cadrul Parteneriatului Estic care este la cea de-a doua fază a PALV.

În context, oficialul european s-a arătat optimist că Raportul final de Progres al Comisiei Europene urmează a fi prezentat în prima săptămînă a lunii noiembrie 2013, raport în baza căruia va fi pregătită poziţia UE către Summitul de la Vilnius.

Programul Directorului General DG HOME prevede şi o vizită în regiunea transnistreană, în vederea evaluării noului mecanism de evidenţă a fluxurilor migraţionale la oficiile teritoriale din cadrul BMA.

Share
2.161 Vizualizari

One comment on “Natalia Gherman a coprezidat reuniunea înalţilor oficiali RM-UE privind liberalizarea regimului de vize

  1. Oleg says:

    Prin efortul Nataliei Gherman impreuna cu Corman si Leanca tara noastra mentine legaturi bune cu tarile din UE ceea ce este foarte important pentru noi. Inca putin si RM se va integra in UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *