Năstase, departe de Chișinău, dar cu ochii pe „jocul menit să tergiverseze procesul de validare”

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, declară că procesul de validare a rezultatelor alegerilor locale noi și a mandatului de primar este tergiversat intenționat pentru a tergiversa accederea sa în funcție, notează IPN.

Într-o transmisiune pe Facebook, Andrei Năstase a declarat că este departe de Chișinău, dar urmărește cu mare atenție ceea ce se întâmplă acasă, unde Judecătoria Chișinău urma să valideze astăzi rezultatele alegerilor. „Circul a continuat prin depunerea unei cereri de recuzare a judecătorului, inventată peste noapte”, a spus Andrei Năstase.

În opinia sa, este un joc menit să tergiverseze procesul de validare, în paralel cu producerea unor lucruri grave în cadrul Consiliului municipal Chișinău. Năstase afirmă că în CMC se fac târguri, pe ultima sută de metri.

Primarul ales le-a mulțumit celor care au venit la sediul judecătoriei pentru a-și manifesta susținerea și a chemat oamenii la calm. Potrivit lui, guvernarea este speriată de voința populară și de victoria la alegerile locale.

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chișinău. Într-o nouă ședință convocată luni, 18 iunie, secretarului Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Temei pentru recuzare s-a invocat faptul că judecătorul se expunea pe fondul cauzei deși era doar la etapa inițială, fapt care, în opinia sa, nu este corect.

Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza urmează să fie redistribuită unui alt judecător.

Și astăzi, în fața instanței au venit susținătorii liderului PPDA, care au cerut respectarea voturilor alegătorilor și validarea mandatului primarului ales. Ulterior aceștia s-au deplasat în fața Primăriei, unde se desfășura ședința Consiliului municipal Chișinău. Aceștia au scandat: „Nu cedăm!”, „Hoții!”, „Jos Mafia!”, „Noi suntem poporul!”.

Share
1.096 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *