Munteanu despre Uniunea Vamală: Un proiect falimentar din start

Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, a criticat în termeni duri crearea Uniunii Economice Euroasiatice  şi a calificat-o ca „un proiect falimentar din start”. „Imperiul Rus, Federaţia Rusă şi Uniunea Sovietică întotdeauna au avut la bază elemente expansioniste, care au căpătat diferite forme. Extinderea teritoriilor, hegemonia, nu i-a permis Rusiei să gândească la fel ca celelalte ţări”, a spus Munteanu aseară în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, citat de IPN.

Valeriu-Munteanu Opinii negative au avut și alți invitați. Deputatul liberal-democrat, Valeriu Ghileţchi a comparat crearea  aceste organizații cu nașterea unui copil care are malformații, precum și că este “un vis al lui Putin clădit pe o nostalgie”. Și directoarea Liceului „Vasile Alecsandri” din Chişinău, Daniela Vacarciuc, a spus că este “un vis alterat al unor nostalgici din fostul imperiu”, potrivit IPN.

O altă părere a avut secretarul general al PSD, Sergiu Coropceanu, care a lăudat organizaţia nou-creată şi susţine că a aceasta „va aduce beneficii statelor implicate, deoarece nu este o structură politică, ci una economică”.

 

Share
2.159 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *