MTID: Pe drumuri se circulă cu dificultate

Pe mai multe drumuri naţionale şi locale din ţară se circulă cu dificultate din cauza troienelor.

GetFile (6)Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, citat de agenția Moldpres, se circulă mai greu pe drumul naţional Chişinău – Cimişlia – Vulcăneşti – Giurgiuleşti, sectorul Vulcăneşti – Slobozia Mare, supus încontinuu viscolului.

În prezent echipele de deszăpezire continuă să lucreze pe drumurile locale de acces spre mai multe sate din raionul Orhei, unde pe parcursul nopţii, din cauza viscolului, s-au format troiene de pînă la 1,5 m.

În total pe sectoarele dificile sînt antrenate 29 de mecanisme speciale, inclusiv patru utilaje grele şi două freze de zăpadă.

Pe parcursul nopţii trecute s-au utilizat peste 2700 de tone de material antiderapant şi au fost antrenate 324 de utilaje speciale şi 436 de muncitori rutieri. Majoritatea traseelor naţionale sînt curăţate şi se circulă în regim normal.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civilie şi Situaţiilor Excepţionale, pe parcursul ultimelor 24 de ore, echipele de salvatori au intervenit la deblocarea a peste 20 de unităţi de transport.

Share
1.419 Vizualizari

3 comments on “MTID: Pe drumuri se circulă cu dificultate

  1. Sorian Odor says:

    Chiar daca se munceste non-stop si , Vasile Botnari – Ministrul Trasporturilor a luat o atitudine responsabila in dezapezirea si accesibilitatea drumurilor , in partea centrale continua sa viscoleasca ceea ce provoaca dificultatile de-a accesa aceste drumuri.

  2. Radion says:

    Chiar daca mai sunt unele zone problematice dar per ansamblu avem un peisaj in care vedem eficienta unui minister condus de un profesionist! Inca de la proiectul cu Navigatia pe Prut, am fost entuziasmat de ambitia lui Botnari de a intreprinde schimbari in RM!

  3. Fiodor says:

    Botnari face fata tuturor problemelor aparute si care intra in lista atributiilor sale, chiar este o persoana care inspira multa incredere si credibilitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *