MTIC a confirmat că Sorin Ovidiu Vântu deținea acte false moldovenești

Fostului proprietar al trustului Realitatea, Sorin Ovidiu Vântu i-au fost eliberate acte de identitate moldovenești false pe vremea guvernării comuniste, la 16  decembrie 2003, de către Biroul de Evidență și Documentare a Populației Cantemir, informează un comunicat de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

sorin-ovidiu-vantu-fost-trimis-judecata-dosarul-fni1348478510Potrivit sursei, verificările în cadrul  Registrul de Stat al Populației au confirmat faptul că în anii precedentei guvernări comuniste au avut loc diverse acțiuni ilegale, care au dus la generarea de false identități.

Ancheta internă a scos în evidență eliberarea buletinului de identitate  și a pașaportului pe numele lui Corneanu Sorin Haralambie, care s-a bazat pe documente primare falsificate. Astfel, instituțiile abilitate au anulat înregistrarea domiciliului pretinsului cetățean  pe adresa: satul Goteşti, raionul Cantemir, precizează MTIC.

“Este regretabil faptul că autorități din Republica Moldova au putut elibera astfel de acte în trecut și asigurăm opinia publică de faptul că astfel de abuzuri nu mai sunt posibile astăzi”, se mai arată în comunicat.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost adus joi la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori. Anchetatorii au descoperit că acesta deţinea documente de identitate false şi, potrivit unor surse judiciare, ar fi încercat să fugă din ţară.

Share
655 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *