Moldovenii se tem să facă cumpărături online

Doar 17% din respondenții unui studiu Magenta Consulting practică cumpărăturile online, iar ceilalți nu o fac pentru că nu dețin un card, sau de teama de a deveni victime ale unor fraude.

mania-cumparaturilor-online-a-sucit-si-mintile-romanilor-o-treime-dintre-utilizatorii-de-internet-de-la-oras-fac-deja-achizitii-vezi-ce-se-cauta-pe-net-3418259Potrivit aceluiași raport, persoanele chestionate au declarat că achiziționează cel mai des îmbrăcăminte, încălțăminte, tehnică digitală și cosmetică.  Produsele alimentare nu se bucură de cea mai mare cerere în mediul online, doar 5% din cei chestionați își comandă mîncarea pe internet.

În acelaşi timp, cărțile, se pare, sunt mai accesibile dacă sunt cumpărate online, pentru că aproape 10% din cei chestionați, le cumpără stînd în fața calculatoarelor.

Moldovenii care folosesc acest serviciu, o fac în primul rînd pentru a economisi timp și pentru faptul că această practică poate fi utilizată în dependență de disponibilitate și comoditate.

Sursa recomandă ca măsuri prudență, să nu folosim computere publice, să schimbăm mai des parolele conturilor pentru cumpărături și să optăm pentru site-uri verificate.

Share
475 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *