Moldovenii nu se grăbesc să cumpere apartamente în blocuri vechi

Preţurile la apartamentele din blocurile vechi au scăzut aproximativ cu 5-10 % în anul trecut, potrivit experţilor Bursei Imobiliare LARA. Situația în municipiul Chișinău a dezamăgit agenții imobiliari și a demonstrat că piața imobiliare este încă confuză.

bloc_57322500Anterior, experții au prognozat o creștere în 2013, după stagnarea din anul precedent cînd preţurile au fost în scădere, însă prognozele nu s-au confirmat.

Potrivit sursei, cumpărătorii nu se grăbesc cu achiziţiile, aşteptînd ca situaţia de pe piaţa imobiliară să se amelioreze. În același timp, aceștia au devenit mult mai pretenţioşi în alegerea unei locuinţe, ca urmare a ofertei mai mari de pe piaţă.

La momentul de faţă cumpărătorii acordă o atenţie mai mare amplasării locuinţei, infrastructurii şi stării interioare a locuinţei.

Aşadar, piaţa imobiliară primară dictează în prezent preţurile pieţei. În anii precedenţi raportul era de 70% de apartamente vîndute în blocuri vechi şi respectiv 30% în blocurile noi.

Agenţii imobiliari menţionează că preţul de ofertă se deosebeşte de preţul real al tranzacţiei în limitele a 5-30 la sută.

 

Share
1.445 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *