Moldovean, acuzat în Rusia de furt din bancomate

Un cetăţean al Republicii Moldova şi altul din Belarus au sustras ilegal din mai multe bancomate din regiunea Smolensk, Rusia, circa 1,5 milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 600 mii de lei, informează udf.by.bancomat1

Cei reţinuţi sunt suspectaţi de comiterea a peste 150 de furturi din bancomate. Potrivit sursei citate, moldoveanul are 29 de ani, iar în momentul reţinerii avea asupra sa aparatele speciale pentru săvârşirea infracţiunii.

Șefa Serviciului de presă al poliţiei din regiunea Smolensk, Elena Babanova, a declarat că în luna octombrie suspecţii au comis peste 150 de furturi, fapt ce a creat panică în rândul populaţiei. Banii au fost ridicaţi în localităţile Kaluga, Tveri şi Sankt Petersburg. Conform datelor preliminare, valoarea totală a pagubelor este de aproximativ 1,5 milioane de ruble.

Poliţia afirmă că victime ar putea fi câteva sute de cetățeni, deoarece în urma percheziţiilor au fost ridicate circa 400 de carduri bancare false cu ajutorul cărora aceştia intenţionau să scoată bani.

Pe numele reţinuţilor au fost intentate dosare penale pentru furt în proporţii deosebit de mari.

TRM

Share
780 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *