Moldovagaz și Gazprom au prelungit contractul până în 2019

SA „Moldovagaz” anunţă că termenele contractelor încheiate cu „Gazprom” au fost prelungite prin acordul părţilor până la 31 decembrie 2019.

radiochisinau_d101fbbf9f1d092411f8897e4e2dc1e4În acest scop, părţile au încheiat acorduri adiţionale la Contractul privind condiţiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova în perioada anilor 2007-2011 şi la Contractul privind condiţiile de tranzitare a gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova din 2011, transmite IPN.

Pe durata contractelor se va aplica aceeaşi formulă europeană de stabilire a preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii din Republica Moldova, formulă bazată pe valoarea medie aritmetică a preţului de vânzare a gazelor naturale de către SAP „Gazprom” în ţările europene şi cotaţiile preţurilor la produsele petroliere.

Celelalte condiţii contractuale de furnizare şi de tranzitare a gazelor naturale vor rămâne neschimbate, cu excepţia faptului că în condiţiile contractuale sunt indicate expres, de această data limita de jos şi limita de sus pentru puterea calorifică ale gazelor naturale importate, fapt care influenţează pozitiv preţul de cumpărare pentru gazele naturale livrate Republicii Moldova.

Share
1.377 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *