„Moldova, vreau să te ajut” – Un nou proiect social organizat de PDM

lansarea campaniei PDM Moldova vreau sa te ajutJoi, 11 aprilie curent, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Partidului Democrat din Moldova au anunţat despre lansarea unei campanii sociale de protecţie a mediului ce are ca scop sensibilizarea şi responsabilizarea cetăţenilor, precum şi acordarea de suport comunităţilor din ţară. Proiectul intitulat „Moldova, vreau să te ajut” se va desfăşura pe parcursul unui an şi se va extinde în peste 500 de unităţi comunitare, implicând aproximativ 12 500 membri şi simpatizanţi ai partidului.

Preşedintele organizaţiei de tineret a PDM, Victor Zubcu, a declarat că lucrările proiectului vor începe la 13 aprilie curent, şi se vor încheia în luna aprilie anul viitor. Participanţii şi-au propus ca în această perioadă să reabiliteze şi salubrizeze aproximativ 500 de gospodării, 138 fântâni, 59 grădini publice, 40 de izvoare şi 27 de instituţii.

Victor Zubcu a mai declarat în cadrul evenimentului că „această campanie reprezintă o platformă publică de stimulare a participaţiei, unde va avea loc un parteneriat dintre voluntarii PDM şi cetăţenii Republicii Moldova. Vom prezenta lunar o hartă a realizărilor şi a beneficiarilor unde fiecare organizaţie va prezenta agenda de activitate. Sperăm să avem parte de un spirit comunitar şi o participaţie mult mai vizibilă şi responsabilă în republică. Este important ca cetăţenii să înţeleagă că bunele lucruri nu sunt doar acţiuni care se consumă în timp şi spaţiu, dar şi acţiuni educative”

Proiectul „Moldova, vreau să te ajut” vine să educe în cetăţenii noştri spiritul unei responsabilităţi sociale, a unei culturi ecologice; să promoveze solidaritatea în cadrul comunităţilor şi să stimuleze iniţiativele caritabile, a mai menţionat Zubcu.

În același timp, Pavel Filip, vice-preşedinte al PDM şi preşedinte al organizaţiei municipale din Chişinău a formaţiunii, a spus că proiectul lansat de către tinerii PDM vine cu o serie de măsuri importante ce vor ajuta la reabilitarea şi dezvoltarea segmentelor de bază din domeniile social, umanitar şi ecologic. Proiectul va include şi capitala Moldovei, unde aproximativ 200 membri şi susţinători ai formaţiunii vor participa la salubrizarea parcului „Valea Trandafirilor”, a precizat el.

Preşedintele organizaţiei municipale PDM, Pavel Filip, a ţinut să menţioneze că: „Proiectului „Moldova, vreau să te ajut” vine să transmită nişte mesaje de responsabilizare reciprocă atât pentru autorităţile centrale şi locale dar şi pentru cetăţenii şi locuitorii ţării. Pentru că, pe de o parte, ar fi bine ca autorităţile să-şi facă bine treaba, pe de altă parte şi locuitorii trebuie să înţeleagă că e nevoie să păstrăm ţara în curăţenie”.

La fel, în cadrul conferinţei de presă, vice-preşedintele formaţiunii, Valentina Stratan a declarat că „aceasta nu este prima acţiune de acest gen, organizată de către Partidul Democrat. Vom depune toate eforturile ca asemenea manifestaţii să capete un caracter sistematic, întrucât noi dorim să sensibilizăm opinia publică şi să le arătăm oamenilor că noi suntem în stare să transformăm Republica Moldova într-o ţară curată şi frumoasă”. De asemenea, dna Stratan a salutat intenţiile tinerilor PDM de a lansa în cadrul proiectului „Moldova, vreau să te ajut”, o campanie naţională de donare a sângelui.

Share
8.630 Vizualizari

One comment on “„Moldova, vreau să te ajut” – Un nou proiect social organizat de PDM

  1. Nic says:

    Iata ca inca un partid isi face piar in problemele de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *