Moldova va perfecta vize electronice pentru cetățenii străini

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de modificare şi completare a actelor legislative privind eliberarea unui nou tip de viză – cea electronică – pentru cetăţenii străini care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova.

e-visaSolicitanţii nu vor mai trebui să meargă la misiunile diplomatice ale R. Moldova, ci vor avea posibilitatea să aplice on-line.

Viza electronică va fi perfectată de către Direcţia generală afaceri consulare din cadrul Ministerului de Externe, iar taxa consulară pentru acest tip de viză va constitui echivalentul în lei moldoveneşti a 60 de euro.

În prezent, MAEIE este în proces de definitivare şi testare a Sistemului Informaţional de gestionare a Vizelor, care va integra şi eliberarea vizei electronice pentru cetăţenii străini. După ce aceste legi vor fi votate în Parlament, se preconizează lansarea serviciului E-visa la data de 1 mai 2014.

Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat această decizie, precizând că este o practică înternațională.

„Sunt convins că această formă de viză electronică va depăși impedimentele pentru turiști și potențialii investitori și anume în țările unde nu avem misiuni diplomatice” a menționat Șeful Executivului.

Share
595 Vizualizari

One comment on “Moldova va perfecta vize electronice pentru cetățenii străini

  1. Dinu says:

    Este o inovatie benefica cu sprijinul Ministerului Tehnologiei Informationale in asigurarea unei eficeinte mai bune privind acordarea vizelor p/u cei care doresc sa viziteze RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *