Moldova va investi 30 mln dolari în economie

Consiliul director al Grupului Băncii Mondiale a aprobat finanţări de 30 milioane de dolari SUA pentru susţinerea Moldovei în implementarea agendei de reforme structurale şi stimularea creşterii economice, informează Moldpres.

worldbankBanii vor fi utilizaţi pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, dezvoltarea sectorului financiar, şi ameliorarea eficienţei cheltuielilor publice.

Noua finanţare va susţine consolidarea cadrului de reglementare în scopul îmbunătăţirii previzibilităţii mediului de afaceri, facilitării concurenţei şi reducerii costurilor de reglementare.

Operaţiunea Băncii Mondiale vizează şi îmbunătăţirea cadrului de gestiune a investiţiilor publice, sporirea eficienţei şi echităţii subvenţiilor în agricultură, şi creşterea gradului de acoperire a programelor de asistenţă socială direcţionată.

De la momentul aderării Moldovei la Banca Mondială în 1992, peste 1 miliard de dolari SUA au fost alocaţi unui număr de 49 proiecte.

Share
5.075 Vizualizari

4 comments on “Moldova va investi 30 mln dolari în economie

 1. Larisa says:

  Ministerul Economiei da dovada de maturitate profesionala si a reusit sa atraga investitii in economia tarii ceea ce inseamna ca se va imbunatati sistemul de gestionare dar si a facilitării concurenţei şi reducerii costurilor de reglementare.

 2. Benea Leonid says:

  Economia Moldovei si asa a primit un nou suflu de cind e actualul ministru, chiar daca peste tot e criza si e greu , anul precedent Ministerul Economiei a reusit sa inregistreze o crestere de aproape 10 % a PIB-lui asta e destul de impresionant dar daca mai primeste ajutor si din exterior in general va fi si mai bine.

 3. Serghiu says:

  Inca o dovada, o confirmare ca RM trebuie sa isi continuie drumul european inceput in 2009, doar asa vom putea moderniza si dezvolta RM, prin investitii, prin noi locuri de munca, parcuri industriale etc.
  Apropo Lazar spunea ca RM trebuie sa preia modelul european atit in economie, cit si in afaceri, argicultura, reforme si politici fiscale etc.

 4. Max says:

  Dupa vizita si intilnirile lui Corman cu oficialii RM, acestia au fost convinsi pentru sustinerea statului nostru in procesul de progres si dezvoltare cu aspiratii Pro Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *