Moldova trebuie să semneze Acordul de Asociere în aprilie

Republica Moldova trebuie să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în luna aprilie, a declarat europarlamentarul Monica Macovei, președintele Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Igor Corman, trannsmite Radio Chișinău.

monicamacovei17rsz_mediumIgor Corman a salutat desfășurarea la Chișinău a Reuniunii a 18-a a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, un semnal de sprijin venit din partea Parlamentului European.

Igor Corman a afirmat în cadrul discuțiilor cu delegația Parlamentului European că semnarea Acordului de Asociere cu UE este obiectivul principal al autorităților de la Chișinău.

Oficialii au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, reforma sectorului justiției și a instituțiilor de drept, combaterea corupției, situația din regiunea transnistreană și cea găgăuză, precum și evoluțiile din Ucraina.

Share
880 Vizualizari

4 comments on “Moldova trebuie să semneze Acordul de Asociere în aprilie

 1. Oleg says:

  Ok, nimic contra poate chiar si miine, asta ar insemna venirea in tara a investitiilor, noi parcuri industriale, noi locuri de munca, noi perpective, noi oportunitati, plus ca asteptam asta de mult timp si sintem pregatiti pentru asta.

 2. Arcadie says:

  Corman va tine situatia sub control si va reusi pina la sfirsitul lunii aprilie ca Moldova sa fie in stare sa semneze Acordul ceea ce inseamna locuri de munca, atragerea investitiilor in tara, regim liberalizat de vize si cu timpul oamenii sa se intoarca inapoi acasa

 3. Max says:

  Obiectivul autoritatilor de la chisinau de semnare a acordului de asociere, este pe cale de a fi atins, datorita perseverentei si profesionalismului diplomatic de care a dat dovada Corman in timpul intilnirilor cu oficialii UE care s-au lasat entuziasmati in sustinerea cursului Pro European al RM.

 4. Dorina says:

  Moldova este predispusa la continuara drumului european si pentru asta se munceste pentru implimentarea proiectelor industriale europene, pentru reformarea sectoarelor principale ale statului,pentru colaborare cu state precum Italia,Polinia,Germania sau Danemarca. Toate acestea ar trebuie sa ne apropie de semnarea acordului de asociere care ar fi un pas logic dupa liberalizarea regimului de vize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *