Moldova merită mai mult sprijin din partea NATO

Georgia, Ucraina şi R.Moldova merită mai mult sprijin pentru dezvoltarea capacităţilor lor defensive din partea NATO, în condiţiile în care se confruntă cu o presiune puternică din partea Rusiei, a afirmat reprezentantul special al NATO pentru Caucaz şi Asia Centrală, James Appathurai, potrivit site-ului Mediafax.

jamesappathurai-465x390“Împărtăşim viziunea că ţări precum Georgia, dar şi Ucraina şi Republica Moldova se confruntă cu o presiune din partea Rusiei de a-şi schimba cursul politic şi de a intra mai mult pe orbita Moscovei”, declarat oficialul NATO în cadrul unei sesiuni online de întrebări şi răspunsuri găzduită luni de Consiliul Atlantic din Georgia.

Totodată oficialul susţine că toate aceste trei ţări merită mai mult sprijin pentru dezvoltarea capacităţilor lor de apărare. “Aş spune că dintre toate trei, Georgia primeşte de departe cel mai mare sprijin în construirea capacităţii de apărare din partea NATO şi profită de acesta”, potrivit lui James Appathurai.

Oficialul NATO a confirmat că alianţa va continua exerciţiile navale din Marea Neagră. “Un exerciţiu NATO, deschis partenerilor, va fi organizat în Georgia în această vară. Acesta nu va reprezenta nicio ameninţare faţă de niciun stat, ci va ilustra clar profunzimea cooperării noastre”.

Share
2.161 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *