Mișcări „platonice” pe piața valutară?

Banca Națională a Moldovei a creat un grup de lucru care urmează să investigheze situația de pe piața valutară internă. Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, susține că există suspiciuni că unele bănci comerciale intenționat au fixat rate de schimb mai mari. „În fiecare dimineață avem informația care sunt ratele de schimb la nivel internațional. Dimineață am dispus formarea unui grup de lucru. Situația este destul de calmă. Sunt sigur că în câteva zile lumea va înțelege ce se întâmplă”, a declarat Drăguțanu în cadrul unei intervenții la Publika TV. citat de agora.md.

15037_big„Deocamdată mă abțin să dau nume până nu voi avea rezultatele acestui grup de lucru. Se pare că așa numiții băieți șmecheri din sistemul bancar nu au astâmpăr. Avem un șir destul de mare de instrumente de sancționare. Vom decide în funcție de rezultatele analizelor. Noi ținem degetul pe puls. Astăzi am organizat o licitație de vânzare a dolarului. Am vândut 20 de mln de dolari la un curs de 13,67 lei. Una din băncile comerciale a fixat azi un curs cu 20 de bănuți mai mare decât celelalte bănci. Această bancă nu a venit astăzi la licitația BNM”, a mai adăugat Drăguțanu.

Șeful BNM a dat de înțeles că în acest caz este vorba de aceiași acționari al căror drept de vot a fost blocat cu o zi înanite de adunarea generală extraordinară a acționarilor Victoriabank.

Menționăm că cea mai înaltă rată de schimb valutar a fost stabilită astăzi de Moldindconbank – 18,96 lei pentru un Euro la cumpărare și 19,21 lei pentru un Euro la vânzare.

Share
1.607 Vizualizari

One comment on “Mișcări „platonice” pe piața valutară?

  1. Florin says:

    Periculos acest Platon, el chiar crede ca poate face ce vrea in RM, sper si chiar vreau sa fie pus la punct, sa nu creada el ca poate cumpara viitorul a 4 milioane de oameni atit de simplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *