Mișa Ghimpu va ajunge ca Iura Roșca

ghimpu_EVZ1Acum zece ani munceam la o micuță televiziune din Chișinău. Pe vremea aceea, aproape toate redacțiile îl hăituiau pe Roșca. Acesta îl votase pe Voronin, practic îl înscăunase pentru încă patru ani și se dădu la fund. Nu mai era de găsit pe nicăieri pentru interviuri. Aflasem eu într-o zi că Iura Roșca avea o întâlnire cu membrii săi de partid într-o Casă de Cultură din Chișinău.

În secunda doi mi-am luat echipa de filmare și am alergat acolo. Intru în casa de cultură, caut sala cu pricina, deschid ușa și intru. Roșca stă pe scenă, lângă el pionul său Cubreacov. Numai ne vede cu camera de filmat și începe să urle din toți bojocii: “afarăăăă, afarăăă, cine sunteți voi, spionii rușilor?” Parcă i se rupsese și ultima doagă.

Imediat ne înconjuraseră vreo câțiva hăndrălăi, bardigarzi de-ai lui. Ne-au înghesuit și ne-au scos pe ușă afară. Săracul operator cu care eram, nu reușise să filmeze nimic. A ieșit repede din urmă și Cubreacov. “Îmi cer scuze în numele lui, știți, este irascibil, se pune multă presiune pe el, dar nu are nimic cu voi. Știu că vă faceți treaba”, îngăima roșu ca racu Vlad Răpitul. Nu am mai stat la taclale, mă simțeam ca într-o casă de nebuni așa că m-am tirat de acolo.

Ei bine, a fost ziua în care am realizat un lucru: Iura Roșca era pierdut, nimic nu mai putea să-l mai aducă pe linia de plutire, nici pe el, nici pe partidul său. Ulterior s-a dovedit că judecata mea era extrem de corectă. Astăzi, sireacul Roșca își caută, înțeleg, un loc de muncă prin Chișinău. Cică se dorește analist politic. Mai scrie prin ziarul său, a devenit și blogger. Deh, trebuie să nu moară de foame.

Mișa Ghimpu este un fel de Iura Roșca doi atât după locul pe care îl ocupă în electorat – dreapta, cât și după apucăturile sale ce trebuie analizate de un psihanalist. Ceea ce a făcut cu Marinuță arată încă o dată, dacă mai era nevoie de asta, că omul acesta pur și simplu este căpiat. Și când te gândești că ne-a fost președinte…

Ei bine, în momentul în care l-am văzut urlând din toți bojocii la fostul său coleg liberal: “Afară, afară”, mi-am dat seama, soarta sa este pecetluită. Va ajunge ca Iura Roșca, adică va fi rejectat de electorat. Și știți de ce zic asta? Potrivit unor studii sociologice, mi-au confirmat niște surse, moldovenii vor ca cele trei entitați ale AIE să se împace. Se pare că moldovenii s-au săturat de atâta ceartă. Când colo, cearta nu doar că încetează, ci izbucnește cu forțe proaspete.

Singura întrebare care se pune: Mișa Ghimpu va lua cu sine, în mormântul politic și partidul? Sau Dorin Chirtoacă va reuși să-l trimită la pensie pe unchi? Oricum, demult trebuia să o facă. Lumea nu l-a votat niciodată pe Mișa Ghimpu. Omul acesta este un accident electoral. Lumea l-a ales pe Chirtoacă, dar s-a ales cu un unchi aflat la limita raționalului. Să știți un lucru: Mișa Ghimpu poate avea dreptate de o sută de ori.

Doar că el nu poate să-și expună civilizat argumentele, așa că devine nervos, violent. Mișa Ghimpu pierde mult din cauza faptului că nu este politicos. Și Iura Roșca se comporta execrabil cu jurnaliștii. Și Iura Roșca amenința Pro TV Chișinău. Atâtea similitudini încât rezultatul va fi cu siguranță același: ÎN SFÂRȘIT, VOM SCĂPA DE NEBUNIILE LUI MIȘA GHIMPU!

Vitalie Cojocari

 

Share
3.247 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *