”Mirarea” Maiei Sandu de performanța PD se bazează pe … matematică

sandu-maia3Maia Sandu a anunțat că se va adresa cu o sesizare la Procuratura Generală în care îi va cere să demonstreze cum a putut Partidul Democrat într-un termen record să colecteze semnăturile necesare în susținerea candidaturii lui Marian Lupu la funcția de președinte. Iar atunci când a fost întrebată care sunt motivele care o fac să pună la îndoială corectitudinea acestei proceduri, răspunsul a fost dea-dreptul neașteptat – “noi nu credem că este posibil”.

În cadrul unei conferințe de presă ea a declarat că are “bănuieli rezonabile” că au fost admise încălcări. Dar când a fost luată la întrebări de jurnaliști ce fel de “bănuieli rezonabile” are, ea a schimbat termenul spunând că e vorba de “declarații tehnice”. Atunci când i-au fost solicitate mai multe argumente, ea a spus că pur și simplu în opinia sa nu este posibil să fie colectate atâtea semnături în termen atât de scurt. “Noi nu credem că este posibil”.

De asemenea, ea s-a arătat extrem de deranjată de o întrebare a unui jurnalist de ce nu a sesizat Procuratura și față de abuzurile PLDM din campania pentru parlamentare din 2014. Ea a recunsocut că au fost asemenea abuzuri, dar a susținut că nu trebuia ea să sesizeze instituțiile abilitate și l-a întrebat pe jurnalist de ce nu a făcut-o el.

În plus, Maia Sandu nu a putut să dea niciun exemplu concret, de persoană, primar sau localitate în care ar fi fost comise abuzuri. Ea îi cere Procuraturii Generale să demonstreze cum este posibil ca PDM să fi colectat acele semnături. Ceea ce înseamnă că procurorii vor fi obligați să colecteze semnături pentru a-i demonstra Maiei Sandu că acest lucru e posibil.

Dar cum a fost posibil acest lucru a explicat deputatul PDM Sergiu Sârbu: “1. Marian Lupu este liderul partidului care are peste 50 de mii de membri activi și organizați.
2. PDM are peste 1000 de organizații primare de partid în toate localitățile țării. Nu 1000 de like pe Facebook, ci organizații cu oameni activi.
3. Pregătirea colectării semnăturilor nu se face în zilele când trebuie strânse semnăturile, ci măcar cu două săptămâni înainte. E nevoie de o bună organizare, pregătirea colectorilor, echipelor de suport, instruirea lor etc. Nu te apuci să-i cauți în timp ce strângi semnăturile și să-i pregătești în mers.
4. Este foarte important cum îți organizezi punctul de colectare, în așa fel încât procedura să dureze cât mai puțin.
5. Autoritățile publice locale trebuie informate imediat ce prevederile legale îți permit, pentru verificarea semnăturilor colectate.
6. E important să ai o organizație de tineret numeroasă și foarte activă , bine instruită din timp, inclusiv la sediul central, gata să lucreze non-stop pentru a recepționa într-un timp cât mai scurt documentele și a le sistematiza”, a explicat politicianul.

“Cred însă că e important să nu te limitezi la a fi un partid de Facebook, să cobori din mediul virtual în popor, să-ți faci echipă de partid la modul fizic, real, să nu confunzi like-urile de pe FB cu adeziuni politice, pentru că like-urile nu vor alerga prin teritoriu după semnături pentru tine, astfel ca tu să stai confortabil în birou și să te miri. Probabil poți strânge semnături și ponind din mediul virtual, dar durata va fi pe măsură”, a mai comentat Sergiu Sârbu ca reacție la ”mirarea” Maiei Sandu.

Share
14.317 Vizualizari

One comment on “”Mirarea” Maiei Sandu de performanța PD se bazează pe … matematică

  1. alissa says:

    Daca asa se zbate cu punu in pept pai sa arate măcar un exemplu concret, o întreprindere, o localitate în care s-a comis abuz, Nu știu de ce dar nici unul din cei 29 000 care și-au pus semnăturile pentru Marian Lupu nu a venit cu Maia Sandu la conferință ca să ne spună că s-au făcut presiuni asupa lui. Asa ca Maia sa nu umbla cu trucuri populiste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *