Ministrul de Externe participă la reuniunea ministerială a grupului de la Visegrad și Partenerilor Estici

Viceprim-ministrul, ministrul de externe, Andrei Galbur participă la reuniunea ministerială a Grupului de la Visegrad cu ţările membre ale Parteneriatului estic şi invitaţi ai statelor membre UE, precum și instituțiilor europene, care se desfăşoară la Praga,  în perioada 3-4 mai.

galbur2prima-e1432301921493

În marja reuniunii, şeful diplomaţiei moldoveneşti va avea, de asemenea, întrevederi bilaterale cu omologii din Republica Cehă şi Republica Ungară, comisarul Uniunii Europene pentru politica de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, precum şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mediului de afaceri, interesaţi de cooperarea cu ţara noastră.

Grupul de la Visegrad (cunoscut și ca „V4”) a fost constituit la 15 februarie 1991 de trei țări – Cehoslovacia de atunci (împărțită în 1993 în Cehia și Slovacia), Ungaria și Polonia -, propunându-și ca obiectiv cooperarea în vederea integrării europene și euro-atlantice. Grupul de la Visegrad reflectă eforturile țărilor din regiunea Europei Centrale de a colabora într-o serie de domenii de interes comun în contextul integrării pan-europene.

Share
1.583 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *