Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a lasat o campanie de informare pentru beneficiarii de asistență socială

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a lansat mai multe  acțiuni de informare  pentru ca oamenii să înțeleagă cine sunt beneficiarii de ajutor social și care este eficienția acordării lor. “Ne propunem să utilizăm cît mai multe instrumente de comunicare pentru ca mesajul nostru să ajungă la populație”, a declarat ministrul Valentina Buliga, în cadrul unei conferințe de presă.

012CADE9-ACD6-459F-8F68-AC089FFA8A99_mw1024_n_sPotrivit ministrului, în prezent să întîlnesc situații unde populația nu este la curent cu aceste servicii sau, dimpotrivă, crede că statul este obligat să-i susțină financiar.

“Pentru depășirea acestei situații, Ministerul în colaborare cu Banca Mondială va demara o campanie în vederea schimbului de comportament, cum ar fi: organizarea de cluburi de discuții cu mass-media și organizațiile ne-guvernamentale, întrunirea consiliului național consultative, în cadrul cărora se vor pune în discuții  problemele și cerințele beneficiarilor “ a mai spus ministrul.

Pe parcursul acestui an vor avea loc mai multe întruniri cu asistenții sociali din țară unde se vor pune în discuție propunerile, problemele și doleanțele beneficiarilor.

În cadrul breafing-ului de presă, s-a mai menționat că pe parcursul anilor,  programul de ajutor social şi-a mărit treptat suprafaţa de acoperire, criteriile de eligibilitate au fost modificate în continuare, îmbunătăţind metoda evaluării indirecte a veniturilor și încadrarea mai multor familii sărace în asistența socială.

Share
630 Vizualizari

3 comments on “Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a lasat o campanie de informare pentru beneficiarii de asistență socială

  1. Daniela says:

    Colaborarea cu societate civila mereu aduce roade, iar asta ar insemna o mai mare eficienta, cresterea calitatii unor servicii, etc, inovativ si european din partea lui Buliga.

  2. Andreea Rotaru says:

    Aceasta capanie vine sa aprecieza productivitatea proiectelor sociale si munca la propriu al asistentilor sociali , deaceea chiar trebuie incurajata aceasta Campanie nationala consultativa initiata de catre Ministra Muncii si Protectiei Socieala , Valentina Buliga caci cetatenii nostri au nevoie de productivitate si nu doar vorbe .

  3. Efim says:

    Buliga eficientizeaza activitatea ministerului, si ca criteriu de baza al politicii promovate de PD cetatenii au dreptul la acces liber la informatie pentru a nu se permite lacune sau erori ce ar prejudicia cetatenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *