Ministerul de Externe recomandă moldovenilor să evite călătoriile în România

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetăţenii R. Moldova că, Administraţia Naţională de Meteorologie de la Bucureşti a emis o avertizare cod roşu de viscol pentru 6 judeţe din România (Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea), valabilă astăzi, de la ora 15:00 la ora 22:00.

Avertizare-ANM---Este-posibil-sa-emitem-COD-ROSU-de-viscol-in-Romania- De asemenea, a fost emisă o avertizare cod portocaliu şi cod galben de ninsori şi viscol valabilă de miercuri, de la ora 06:00, până joi, la ora 10:00, în alte 24 de judeţe.

În intervalul menţionat vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.

În cursul zilei de joi, 30 ianuarie, se estimează intensificări ale vântului în sud-estul ţării.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor moldoveni să evite, pe cât posibil, călătoriile în România sau tranzitarea acestei ţări, iar cei care se află pe teritoriul României şi se confruntă cu probleme, să contacteze reprezentanţii Ambasadei R. Moldova la Bucureşti.

Share
553 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *