Ministerul Agriculturii își schimbă numele

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Moldovei urmează să fie redenumit în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării rurale. Acestea sunt prevederile Strategiei naţionale de dezvoltare agricolă şi rurală a ţării pentru anii 2014-2020, care a fost aprobată de Guvern, anunță agenția Infomarket.

загруженное (9)Modificările organizatorice din document sunt necesare pentru corespunderea ministerului noilor politii propuse.

Strategia stabileşte trei priorităţi de dezvoltare a agriculturii şi a mediului rural până în 2020: creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin modernizarea şi integrarea pieţei, asigurarea gestionării durabile a resurselor naturale şi îmbunătăţirea nivelului de trai în zonele rurale.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat că prin crearea unui sector de agro-business competitiv, mediul rural din Republica Moldova va deveni unul atractiv pentru muncă şi trai, cu o infrastructură necesară.

De asemenea, Strategia prevede armonizarea legislaţiei naţionale care se referă la sectorul agro-alimentar cu legislaţia UE și aplicarea recomandărilor Comisiei Europene pentru instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Strategia a fost aprobată de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu suportul Corporaţiei Financiare Internaţionale şi a Băncii Mondiale.

Share
644 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *