Militarii moldoveni ar urma să participe la organizarea unor exerciții în Ucraina

Militarii moldoveni, precum și colegii lor din SUA, Polonia șiRomânia ar urma să participe la organizarea unor serii de exerciții care se vor desfășura anul acesta în Ucraina,  potrivit unui proiect de lege depus ast[zi în Parlament de preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, anunță Mediafax.

155275-soldatiProiectul de lege, publicat pe site-ul Parlamentului de la Kiev, cere ca Legislativul ucrainean să autorizeze accesul pe teritoriul naţional pentru trupe străine în vederea desfăşurării a şapte exerciţii.

Acestea sunt trupele: “Public Order 2014”, cu participarea poliţiei militare poloneze, “Rapid Trident 2014”, cu participarea forţelor din SUA, “Safe Sky 2014”, cu aviaţia poloneză, “Sea Breeze 2014”, cu forţele americane, două exerciţii multinaţionale – “Light Avalanche-2014” şi “Carpates-2014” – şi, în fine, “Sud-2014”, cu participarea unităţilor de infanterie şi vânători de munte din România şi Republica Moldova.

După anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, Ucraina şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea faţă de prezenţa forţelor ruse în apropierea graniţelor estice, pe fondul tensiunilor separatiste proruse din estul ţării.

Share
559 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *