Michelle Obama vrea să promoveze educaţia

Prima Doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a decis să promoveze o nouă cauză, şi anume educaţia tinerilor americani, în special a celor defavorizaţi, a anunţat soţia preşedintelui american miercuri.

imagesMichelle Obama a promis, într-un discurs, că va vorbi mai mult, în cei trei ani în care se va afla la Casa Albă, despre “tragedia” tinerilor care îşi abandonează studiile şi nu obţin o diplomă, transmite Mediafax.ro.

“Ştim că aceşti tineri ar putea fi noua generaţie de salariaţi, de inventatori, de lideri”, a declarat Prima Doamnă, care provine dintr-o familie modestă de la Chicago şi care a absolvit la prestigioasele universităţi Princeton şi Harvard cu burse de studii.

De când s-a instalat la Casa Albă împreună cu soţul său, preşedintele Barack Obama, în urmă cu cinci ani, Michelle Obama a adoptat cauze şi a luptat împotriva obezităţii în rândul copiilor şi pentru susţinerea familiilor militarilor, două dosare complementare unor iniţiative ale administraţiei democrate, şi anume reformarea domeniului asigurărilor pe caz de boală şi retragerile din Irak şi Afganistan.

Efortul Primei Doamne de sensibilizare a tinerilor faţă de importanţă studiilor reprezintă un ecou al altui obiectiv anunţat de soţul său, care nutreşte ambiţia de a vedea Statele Unite pe primul loc în lume în privinţa proporţiei deţinătorilor de diplome universitare în categorii de vârstă până în 2020.

“Până când îmi voi încheia rolul de Prima Doamnă (…), voi face tot ceea ce voi putea pentru a promova aceste măsuri, vorbind în mod direct cu tinerii”, a declarat Michelle Obama, cu o zi înaintea unei reuniuni la Casa Albă cu conducători ai unor universităţi, cu obiectivul să îi convingă să deschidă şi mai larg porţile instituţiilor lor celor mai devaforizaţi.

Michelle Obama, care împlineşte vineri vârsta de 50 de ani, a oferit totodată asigurări că aceste noi eforturi nu vor fi depuse în detrimentul celorlalte inviţiative ale sale. “Nu va dispărea nimic, vom adăuga alte dosare”, a spus ea.

Share
446 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *