Meseriile pentru femei care nu se mai practică

Stiai, insa, ca in urma cu un secol existau meserii pentru femei care au disparut odata cu trecerea anilor?

weather-comOperatoare de telefonie

Acum peste 100 de ani, era nevoie de operatoare, pentru a fece legatura telefonica. Acestea faceau conexiunile manual, folosind diverse fire pe care le mutau cu rapiditate dintr-o parte in alta a panourilor.

 Actrite pentru piesele de teatru radiofonic

Femeile ocupau un loc important in distributia pieselor de teatru, pentru ca ele puteau sa interpreteze diverse personaje.

Culegatoare de nuci

Inainte de aparitia utilajelor si a uneltelor moderne, nucile erau culese manual. Femeile erau atente, strangeau cu grija roada, alegandu-le pe cele mai bune.

 Liftierele

Femeile liftiere aveau o adevarata responsabilitate, care consta in alegerea intr-o ordine logica a etajelor la care clientii ar fi trebuit sa coboare si in incercarea de a manevra liftul astfel incat sa se opreasca la acelasi nivel cu podeaua etajului aferent.

Un job pentru femeile matinale

Iata si un job mai putin obisnuit, ceas desteptator uman. In urma cu mai bine de un secol, insa, existau femei care erau angajate pentru a le da trezirea celor care nu se impacau prea bine cu orele matinale. Acestea foloseau diverse instrumente care faceau zgomot.

Aceste meserii reprezentau pentru doamnele din trecut nu numai o sursa de venit, ci si o recunoastere a diverselor lor talente.

Share
587 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *