Mesajul lui Ghimpu pentru Lupu și Filat

ghimpu1Partidul Liberal este pregătit să înceapă negocierile pentru formarea Alianţei pentru Integrare Europeană 3 cât de curând, a declarat marţi liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu. Acesta i-a mai cerut şefului statului să îndeplinească în cel mai scurt timp hotărârea din ajun a Curţii Constituţoinale.

”Sper că colegii din AIE au tras concluziile. Au analizat în noaptea aceasta şi au înţeles că este necesar urgent să ne aşezăm la masă să punem capăt acestei crize de 4 luni şi să realizăm ce am promis cetăţenilor”, a declarat Ghimpu într-o conferinţă de presă. El a precizat că PL a desemnat deja şi echipa din 3 negociatori care să discute cu foştii parteneri de alianţă.

Ghimpu a mai declarat că preşedintele Nicolae Timofti trebuie să desemneze în regim de urgenţă un premier interimar, după care să propună un candidat la funcţia de prim-ministru. ”Preşedintele este obligat astăzi să semenze decret şi să numească un premier interimar şi partidele să formeze în câteva zile majoritatea parlamentară”, a menţionat el, adăugând că după aceasta să fie ales noul guvern şi să fie continuate reformele.

El a declarat că dacă şeful statului şi Filat nu se vor conforma hotărârii Curţii, aceasta ar însemna alegeri parlamentare anticipate.

Referindu-se la hotărârea Curţii, Ghimpu a declarat că este una corectă şi că Timofti, pe care l-a acuzat de partizanat politic, nu avea dreptul să propună din nou candidatura lui Filat după ce acesta a fost acuzat de corupţie. ”Este o bătaie de joc să desemnezi candidat la funcţia de premirr pe cel care a fost eliberat pentru corupţie, trafic de infliuenţă şi abuz de putere. Să-l aduci din nou în faţa celor care la-u demis, asta înseamnă un scuip în democraţie şi regetabil este faptul că a făcut-o preşedinte care este garantul constituţiei”, a mai declarat Ghimpu.

El a adăugat că dacă PLDM nu va desemna un alt candidat la funcţia de premier, această situaţie ar conduce la alegeri anticipate, care vor distruge această formaţiune.

Share
9.504 Vizualizari

3 comments on “Mesajul lui Ghimpu pentru Lupu și Filat

 1. Jora says:

  Ghimpu, esti un Magar fu___t de plaho si nu fa variante, dute la plaho in pat sa te aiba cum si te are, unicul Filat e mujic de treaba, da tu faci ZARVA !!! Mars cu colegele tale tipa d-na Lupu si D-na Zubco si va puneti toate racom fata de misia plaho

 2. i says:

  Mihail Fedorovici, pentru a negocia, cel putin trebuie sa fii chemat la negocieri, dar dupa toate ta-ta-ti-ti-ta a matale, cred ca o sa ramii dupa gard sau cum se mai spune- cu ochii in soare !!

 3. Ionela Jidan says:

  o joc politic murdar facut de Filat, joc cistigat insa de Ghimpu!
  Filat trebuie sa traga morala: “cine sapa groapa altuia, cade singur in ea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *