Mesaje de îngrijorare de peste ocean în legătură cu situația politică din Moldova

moldova foundationReprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale care au programe în Republica Moldova, dar și foști oficiali guvernamentali americani au discutat la Washington, la inițiativa Fundației Moldova, situația politică de la Chișinău. Potrivit unei declarații de presă, participanții la discuție au concluzionat că recentele legi adoptate de Parlamentul Republicii Moldova “vin în contradicţie cu angajamentele asumate şi subminează realizările Republicii Moldova în dezvoltarea unui sistem democratic pluralist”.

Directorul pentru Europa al organizaţiei National Endowment for Democracy (NED), Rodger Potocki, a menţionat, în cadrul întrunirii, că legea privind majorarea pragului electoral pentru partidele politice şi candidaţi afectează pluralismul politic şi compromite democraţia din Moldova.

“Spre regretul nostru, pachetul de legi care afectează principiile fundamentale ale funcționării democrației din Moldova au fost adoptate într-o zi, fără o consultare adecvată cu cetățenii și fără respectarea standardelor europene cu privire la reforma constituțională”, a spus Vlad Spânu, președintele Fundației Moldova .

În context, grupul Prietenilor Moldovei au lansat un apel către forţele politice de la Chişinău, sugerându-le să lase interesele personale pentru a continua viitorul european al Republicii Moldova.

Share
3.777 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *