Merkel promovează entuziasmul pentru Europa

Cancelarul german Angela Merkel a evidenţiat Uniunea Europeană ca un proiect de pace, potrivit unui mesaj video difuzat săptămânal, relatează dpa.

“Până în prezent, am locuit în pace în Uniunea Europeană timp de decenii “, a spus cancelarul german într-un mesaj video referitor la Primul Război Mondial, care s-a încheiat în urmă cu peste 100 de ani.

”Şi asta pentru că am renunţat la naţionalism şi am decis să cooperăm”, a menţionat cancelarul german.

“Cooperarea între statele membre ale Uniunii Europene este condiţie prealabilă pentru ca noi să putem trăi împreună în mod paşnic şi în siguranţă in viitor”, a subliniat ea.

Merkel a analizat o serie de evenimente de dialog cu cetăţenii despre Europa care au avut loc anul trecut.

“Personal, am experimentat cât de mult interes există în Europa, şi, de asemenea, cât de mult entuziasm este pentru Europa”, a spus cancelarul german.

“Mulţi dintre cetăţenii care au participat la aceste evenimente mi-au spus: ‘Discutaţi mai mult despre Europa, nu doar din punct de vedere tehnic, ci şi, mai presus de toate, despre marele proiect de pace şi despre oportunitatea ca Europa cu valorile şi atitudinile ei să vorbească cu o voce comună lumii pentru a schimba viaţa oamenilor spre bine”, se arată în mesajul difuzat de cancelarul german.

Share
484 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *