Medvedev vorbește despre revenirea produselor moldovenești în Rusia

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut, în această dimineață, o întrevedere bilaterală cu omologul său rus Dmitri Medvedev, în oraşul Burabai, Republica Kazahstan, unde se desfăşoară Reuniunea Consiliului Șefilor de Guvern ai CSI.

1-img_5840Șeful Executivului de la Chișinău a mulțumit omologului său rus pentru primii pași făcuți în reluarea exporturilor de produse agricole pentru unele companii din Republica Moldova.

„Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei. Spațiile economice sunt compatibile, iar colaborarea în acest sens este benefică ambelor state”, a subliniat Premierul Chiril Gaburici.

La rândul său, Premierul rus, Dmitri Medvedev și-a exprimat disponibilitatea țării sale de a continua redeschiderea pieței ruse pentru produsele moldovenești. „Dialogul dintre țările noastre trebuie să continue într-o manieră constructivă”, a menționat Președintele Guvernului Federaţiei Ruse.

Prim-ministrul Chiril Gaburici se află într-o vizită de două zile în Republica Kazahstan, unde participă la Reuniunea Consiliului Șefilor de Guvern ai CSI.

Share
1.776 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *