Medvedev nu se teme de Putin

Putin_medvedev3Premierul rus, Dmitri Medvedev, a minimizat duminică zvonurile legate de iminenţa demisiei sale, care s-au s-au înmulţit după plecarea lui Surkov din cadrul echipei guvernamentale, vicepremier prezentat ca strategul sistemului politic strict controlat de Kremlin. În cadrul unui interviu televizat, Medvedev a insistat asupra “bunelor relaţii” pe care le are cu preşedintele Vladimir Putin, informează Agerpres, citând AFP.

“Am avut şi am în continuare relaţii amicale foarte bune” cu preşedintele Putin, a subliniat premierul rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu difuzat, duminică la televiziunea pro-Kremlin NTV.

“Dacă ar fi fost altfel, în prezent am fi avut probabil un alt guvern”, a ţinut el să precizeze.

Divergenţele tot mai mari dintre preşedintele Putin şi premierul Medvedev s-au înmulţit în Rusia după plecarea din guvern, la începutul lunii mai, a lui Vladislav Surkov, un influent viceprim-ministru, adeseori prezentat ca strategul sistemului politic strict controlat de Kremlin.

Potrivit analiştilor, există o luptă pentru putere între clanurile aflate la putere, alimentând speculaţiile referitoare la iminenţa demisiei întregului guvern, inclusiv a premierului.

“Zvonurile ‘interminabile’ despre posibile demisii cu siguranţă nu ajută (guvernul), însă în ce mă priveşte aceste afirmaţii nu mă deranjează’, a declarat Medvedev. ‘Mai devreme sau mai târziu, toată lumea va fi demisă. Viaţa este astfel făcută”, a adăugat el.

Pe de altă parte, prim-ministrul a mai menţionat că “nu îi este teamă” de momentul în care va trebui să îşi părăsească postul. “Nu îmi este frică de asta (…) Dacă ai crede că eşti în funcţie pentru totdeauna, atunci ar fi o catastrofă”, a mai afirmat el.

Preşedintele Putin a criticat deschis guvernul pentru întârzierile în aplicarea promisiunilor electorale, în cursul unei reuniuni organizate la 7 mai, exact la un an după revenirea la Kremlin, avertizându-i pe miniştri că în joc se află responsabilitatea lor personală.

Share
4.469 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *