Medvedev către ucraineni

medvedevPremierul rus a respins ideea că cererea Gazpromului pentru ca Kievul să îşi plătească integral şi imediat datoriile ar avea legătură cu politica externă a ţării.

Într-un interviu cu agenția Reuters, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a repetat ca Ucraina trebuie să îşi plătească datoriile pe care le are la compania de stat Gazprom, datorii care totalizează 882 de milioane de dolari, iar dacă Kievul are relaţii „atât de bune cu Uniunea Europeana” – să împrumute bani de la europeni pentru a-şi plăti datoriile. Medvedev spune că solicitarea Moscovei este pur comercială. Mai multe de la Oana Serafim.

„Pină acum ucrainenii nu au platit nimic. Daca nu platesc, vom folosi prevederile din contract si vom introduce sistemul de plata in avans. Potrivit contractului, cumpărătorul care nu plateste este trecut automat in sistemul de pre-plata. Asta mi-a spus preşedintele de la Gazprom, Alexei Miller, şi eu gasesc asta perfect normal, sa respecti clauzele contractuale.”

Premierul de la Moscova a adus in sprijinul argumentelor sale, legea:

„Asta e legea! Trebuie sa platesti pentru marfa care ţi se livrează. Aşa e practica in lumea întreaga. Lasa-i sa plateasca…”

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a respins ideea ca solicitarea imperativa a Gazpromului pentru ca Kievul sa isi plateasca datoriile ar avea vreo legatură cu directia de politica externa a ţării, mai degraba catre Europa si NATO decit catre Uniunea Vamala si uniunea euro-asiatica:

„Plăţile trebuie făcute, indiferent încotro se îndreaptă o ţară; daca e in uniunea vamala sau in Uniunea Europeana, daca e membra a Aliantei Nord-Atlantice sau nu. Trebuie sa plateasca, este o practica normala. Nu are nici o legatură cu ceea ce intenţioneaza prietenii nostri să faca cu Uniunea Europeana.

Daca au ales aceasta cale, sa-i lăsăm sa meargă pe ea. Le-am spus asta de mai multe ori. Este alegerea suverana a Ucrainei si sa speram ca nu o sa se inşele şi ca nu o sa vada ca beneficiile pe care le asteapta nu vor veni şi ca vor pierde si avantajele pe care le au acum…”

Dmitri Medvedev a ţinut sa apese acest mesaj:

„Ucrainenii  trebuie să înţeleaga că relaţiile cu noi vor fi altfel. Ei vin mereu la noi si ne cer credite, de exemplu. Pina la urma, daca au relatii asa de avansate cu Uniunea Europeana, ceea ce probabil ca nu este rau, caci si noi avem relatii bune cu ei, atunci sa se duca la Bruxelles si sa ceara credite. Cred ca aşa e perfect normal!” / europalibera.org

Share
997 Vizualizari

One comment on “Medvedev către ucraineni

  1. Ioan says:

    În sfîșit la Kremlin au început să pună în capul mesei negocierilor LEGEA. Dura lex sed lex, spuneau și anticii. Dacă aceste relații ar fi fost stabilite imediat după 1991 poate că și fost URSS mai vețuia. Dar din păcate nici Kremlinul nu era conduși de autenticii rossieni. Au fost și ei jăcmăniți de unii nomazi, care vănau doar Profitul. DACĂ KREMLINUL AR RECUNOAȘTE GAFELE COMISE ȘI AR STABILI NOII NORME DE CONVEȚUIRE INTERSTATALE POTRIVIT OSCE atunci există speranța căputem reface vechea prietenie. Medvedev este un OM DEOSEBIT la Moscova și el nțelege acest lucru. De ce tineretul e vînat de OCCIDENT, și nu atras de Moscova. Ar avea de cîștigat ambele părți. Doar Moscova a avut nevoie permenent de prieteni. De ce permite șovinilor proruși alogeni să distrugă ce a fost bun în relațiile interstatale. E nevoie de ddomolit provocatorii rusofoni din statele ex sovietice și lumea va înțelege KTO DRUG I KTO VRAG Vorba poetului Vîsoțki Dacă prietenul nu e priten verifică-l în munți…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *